2008/04/20

Prestižní EPC 08 vyhrává Slovenská republika!

Slovensko vítězí v soutěži European Puritan Contest 2008. Po lítém boji, kdy se o hlavní cenu naši bratia léta rvali s Poláky, nakonec přeci jen dokázali, že letošní první příčka patří právě jim.
Na prvních pozicích se Slovensko objevuje každý rok. Velký vliv církve činí z této země nepřehlédnutelného favorita. Hlavní slovo však měla letos Národní rada a její návrh zákona o ochraně mládeže. Podle něj děti do 15 let musí ve 23:00 hod bezpodmínečně opustit restauraci, mládež do 18 let může zůstat déle, ale jen za doprovodu rodičů. Další peckou jsou taneční kluby. Lidé do 18 let sem můžou bez rodičů, ale jen do půlnoci. Dále vznikne úřad, který bude vyhledávat akce a podniky, jež škodí mladistvým a připíše je tak na nově zřízenou černou listinu. A poslední bonbonek - rozhodovací orgán úřadu, dozorčí radu, podle návrhu delegují krom učitelů a dalších i zástupci registrovaných církví a náboženských společností. Samozřejmě.
Hlavní cenu Slovenské republice pak přiřkla porota i díky samotným Slovákům, kteří ve veřejné diskuzi nezapomněli přihodit názor, že by se zákon měl vztahovat bez ohledu na věk i na všechny studenty vysokých škol.
Gratulujeme.

1 komentář:

  1. Anonymní8/5/08

    hm, a to jsem si říkal, že už je doma klid:) vono všude se najdou "zlepšováky", což? a nevim proč by si měli vysokoškoláci užívat v klubech bez rodičů, když maj školu zadarmo, hajzlové:-D ať se pěkně učej, škola není hra...:)
    zole

    OdpovědětVymazat