2007/10/21

1

Konečně přicházelo léto. Už půlrok se těšil na červenec, až s Lucií konečně odletí na dovolenou. Po tak dlouhý době. Několik let nebyl vůbec na cesty po Středomoří čas. Nic než práce Pavla nezajímalo. Ani nemohlo. Jsou chvíle, kdy svět rozhoduje o vás za vás. A taky ty problémy se Štěpánem. Ty samozřejmě moc rodinné pohodě nepomohly. Letos už konečně přešel na jinou střední. Bude sice dojíždět až do Varů, ale aspoň bude klid. Čím dál, tím líp. Pavlovi se to původně moc nezamlouvalo. Popravdě si myslel, že zůstávat v Česku není vůbec dobrý nápad. Lucie ho ale nakonec přeci jen přemluvila. Zná ho už 22 let, moc dobře ví, jak na něj.

Do letošního léta konečně nezasáhl ani jeden problém a tak si oba můžou dovolit druhé líbánky. Moře, slunce, čas a klid. Na nic jiného teď nemysleli. Cestovní horečka nepřipadala v úvahu. Něčím takovým si tyhle chvíle kazit nechtěli. Seděli na gauči se sklenkou vína a čekali na taxík.

'Už je tady. Miláčku vstávej, musíme jít.'

'Jo jo. Už se zvedám. Vezmu kufry Lucko. Štěpáne ahoj a dávej pozor prosimtě. Na věci okolo sebe.'

'Neboj tati.'

'Bojim. Tak čau za měsíc.' a odešel.

Přidala se samozřejmě i Lucie.

'Štěpánku, měj se hezky jo. Ozvem se hned jak dorazíme. Mám tě moc ráda. Papa.' odešla i ona.

Slyšel, jak venku nastoupili do taxíku a rychlostí odjeli. Byl doma sám. Na dnešní večer neměl vůbec žádný plán. Popravdě neměl žádný plán na celý nadcházející měsíc. Něco už se prostě najde. Nakonec usnul na gauči u televize.

Vzbudil se. Jsou to 2 hodiny, co rodiče odjeli. Kde teď asi jsou? Už by měli sedět v letadle. Ráno v šest dorazí na místo a mamka bude volat. Měl by si jít zas lehnout, ať to nezaspí.

Telefon.

Tak brzo?

Zvedl sluchátko.

'Halo'

'Dobrý den. Jste Štěpán Budeš? Syn Lucie a Pavla Budešových?'

'Ano, u telefonu. Děje se něco? Nechali doma letenky?'

'Tady Policie České republiky.'

Ticho.

'Je nám to moc líto. Vaše matka Lucie Budešová je mrtvá.'

Ticho.

'P-prosim?'

'Ehm, vaše matka zemřela. Mrzí nás to.'

'Cože?'

'Pokud se vrátí váš otec, okamžitě nás kontaktujte. Vysíláme k vám domů hlídku.'

'Kde je táta?'

'Zmizel. On je hlavní podezřelý.'

Žádné komentáře:

Okomentovat