2007/10/20

Beruščí šťávičky

Už jste někdy vypili vylisovaný berušky? Ne? Myslíte?:)
Na procházkách v severočeský přírodě jsem potkal už několikrát vetřelce. Nemluvil česky a byl podobný jednomu zvířeti. Konečně vim, co se děje. To díky nebojácným novinářům deníku.
Česko totiž v posledních letech zažívá nálet cizokrajných berušek. Exotické Slunéčko Harmonia k nám prý přifrčelo odněkud ze západní Evropy. Není to teda americkej brouk, ale třebaaaa francouzskej. Na první pohled je dost hnusnej. Většina je světle červená a celá poďobaná. Česká beruška má krásně střídmě 7 teček. Tahle kapitalistická svině jich má hned 19. To aby každej na první pohled viděl, jak se tam na západě mají dobře. A k západu patří i africká menšina, takže ani berušky nemůžou být vyjímkou. Desetina z nich je černá jak bota.
Cizí beruška je stejně užitečná jako ta naše. Na jídelníčku má mšice a další potvory. Jenže je mrcha daleko víc nenažraná a podstaně rychleji a víc... se rozmnožuje. Žere naše český berušky a kazí víno. Vyžere všechny mšice z vinohrad a protože má pořád hlad, začne sát šťávu z hroznů. Zůstane přisátá a vinaři ji pak omylem s hrozny vylisujou a my to pak pijem. A prej je to hnus.
Lidi je to hnus.
Pít berušku.
Prasata.

Žádné komentáře:

Okomentovat